Ajankohtaista

Kesäkuu 2018

Juoksa open on taas kilpailtu ja tulokset löytyvät Kilpailu sivulta

Maaliskuu 2018

Alku vuoden hiljaisuuden murto kohta alkaa seuramme osalta suurin muutoksin eli seura on saannut uuden hallituksen ja sen myötä uuden puheenjohtajan Vesa Notkosen. Hallitus kiittää edellistä puheenjohtajaa.

Nettisivujen päivitys on parhaillaan käynnissä ja uutta sisältöä yritettää tuotaa enemmän. Ja voi olla että sivujen ulkoasu saattaa nähdä uudistuksen aikanaan.

Liittymis hakemukset pyydämme jatkossa toimittamaan suoraan sihteerille sähköpostiin. Vanha liittymis kaavake poistettiin turvallisuus ja roskapostien takia.

Tammikuu 2017

IBEP-kurssi Asikkalassa
Lauantaina 21.1. alkoi seuramme ensimmäinen IBEP-kurssi(International Bowhunters Educational Program), jonne osallistui 20 innokasta jousimetsästäjää. Osallistujia oli myös Tampereelta ja Helsingistä. Kurssimme kouluttajan ammattitaidosta ei ollut yhdelläkään pelkoa. Vetäjänä kun toimi yksi suomen IBEP Master-kouluttajista ja jousimetsästyksen legendoista eli Juha Kylmä. Ja toimiihan Juha myös EBF:n Suomen lähettiläänä.
IBEP-kurssi on meille monelle kertausta metsästäjätutkinnosta. Mutta toki koulutus keskittyy nimenomaisesti jousimetsästyksen välineistöön, itse metsästykseen ja vastuulliseen toimintaan jousimetsästäjänä. Jokainen jousimetsästäjä on lajinsa “lähettiläs” ja siksi kurssin käymistä pidetään tärkeänä vaiheena myös tuota tehtävää ajatellen.
Juhan luennot eivät jättäneet ketään kylmäksi vaikka ajoittain toivoimmekin pieniä taukoja. Syy ei kenenkään mielestä ollut luennoitsijassa vaan kaikki istuivat niin tiukasti ja keskittyneesti penkissä että lihakset puutuivat jokaiselta. Tauoilla oli huomattavissa hyvin jousimetsätysharrastuksen yhdistävä voima ja koulutuksen teemoja käsiteltiin myös pienemmissä ryhmissä mm. ruokataukojen aikana. Yleisimpinä aiheina jouset ja niiden tekniikka ja säätötoimet.
Kurssin toisen päivän loputtua tuli kaikkien kurssilaisten pelkäämä vaihe eli loppukoe. Juhan sanoja lainaten “Jos olette kuunnellu yhtään pääsette kyllä läpi”. Koesuorituksen jälkeen annoimme kouluttajalle aikaa tarkastaa hylsyjen määrän, jonka oletimme nousevan yllättävän suureksi. Kuitenkin pelko tästä kaikkosi, kun Juha kehoitti kaikkia kokeeseen osallistuneita kirjoittamaan IBEP-suorituskortin tietoja valmiiksi ennen kokeen tulosten “virallista” julkaisua. Ja kuten arvata saattaa, kaikki kurssille osallistuneet saivat kurssin hyväksytysti läpi.
Koulutustapahtuman lopuksi siirryttiin ulos tutkimaan erilaisia puustandejä ja niihin liittyviä turvallisuusseikkoja käytännössä. Myöhemmin pääsimme myös testaamaan miltä standiltä ampuminen tuntuu. Korkeus ei kuitenkaan ollut päätä huimaava, mutta homman idea tuli kaikille selväksi. Jokainen ampuja sai vinkkejä Juhalta mikäli ständiltä ammutussa laukauksessa oli jotain silmiin pistävää. Jousista olivat edustettuina sekä taljat, vastakaaret että pitkäjouset.
Korttien jaon jälkeen kurssiväki kokoontui ulos yhteiskuvaa varten ja kouluttaja saatiin tottakai etualalle.
Jälkikäteen suuret kiitokset Juha Kylmälle erinomaisen viihdyttävästä ja asiantuntevasta koulutuksesta. Tottakai kiitos myös seuramme aktiiveille, jotka mahdollistivat
kurssin paikan ja notkuvat pöydät. Kiitos myös hienolle kurssipaikallemme Metsästysseura Kaiku ry:n Kaikulalle, joka mahdollisti hienot puitteet tapahtumalle saunatiloineen ja ulkogrilleineen.
Tästä kuva satoa löytyy Valokuvia sivulta.

 

Huhtikuu 2016

Lumet ovat lähes kaikonneet. Ja on aika painua maastoon. Orimattilan kaupungilta vuokratulla maa-alueella tehdyt harvennushakkuut ovat viimeistä silausta vaille valmiit ja pääsemme viimeistelemään ratasuunnitelman kuntoon. Maastossa tapahtuva ratakatselmus pidetään sunnuntaina 24.4. klo 9.00 lähtien. Kaikki kynnelle kykenevät mukaan.

 

Maaliskuu 2016

Radan suunnittelu starttasi toden teolla. Ja hankittavien 3D-maalien osalta toteutettiin erittäin vaivalloinen kilpailutusprosessi, jossa hankinnan kohteeksi tulleet maalit ovat nyt erittäin tasokkaat ja siten radasta tulee erittäin hieno maaliensa osalta.

Helmikuu 2016

Seuramme sai ensimmäisen vaiheen rahoituspäätöksen 3D-radan rakentamiseen haetun EU:n Leader-rahoituksen osalta. Reilun 6000 euron tukisummalla ja yli 20 jäsenen panostuksilla saadaan ratahanke toteutettua erittäin tasokkaalla tavalla.

Tammikuu 2016

Seuramme ensimmäinen vuosikokous pidettiin Orimattilan kaupungintalolla. Tässä kokouksessa löimme lukkoon seuramme ensimmäisen tilikauden tavoitteet ja hyväksyttiin 3D-radan valmisteluun liittyvät toimenpiteet yksimielisesti. Seuran todellinen toimintakyky oli monille vielä kysymyksen alainen ennen kokousta, mutta kokouksen jälkeen voitiin yhteisesti todeta, että hyviä asioita on tapahtumassa ja porukka on aidosti sitoutunut seuran toimintaan.

Toukokuu 2015

Seuramme perustamiskokouksessa oli paikalla 12 yhdistystoiminnan käynnistymisestä kiinnostunutta henkilöä. Näin homma sai ansaitsemansa startin ja käynnistettiin valmistelutyöt 3D-radan synnyttämiseksi Orimattilan alueelle.