Puheenjohtajan palsta

Seuramme syntytarina alkoi vuosina 2005-2006 pidetyillä Suomen Jousimetsästäjäin Liiton kesäleireillä Luhangan Tammisalossa Ruohtulan tilalla. Tällöin saunassa ja ehkä hieman leiritulillakin viitattiin siihen, että Päijät-Hämeen alueella on selkeä tyhjiö jousimetsästysharrastuksen osalta. Toki tiedettiin jousella metsästäviä alueelta löytyvän, mutta harrastustoiminnan ympärille ei oltu kyetty rakentamaan kyseiseen lajiin suuntautuvaa yhdistystoimintaa. Tämä jäi allekirjoittaneen mieleen, mutta sinne mieleen se ajatus sitten hautautui aina vuoteen 2013 saakka.

Vuonna 2013 käynnistin keskustelun Lahdessa toimivan Lahden Vasama ry:n kanssa jousimetsästykseen liittyvän harrastustoiminnan edistämisestä. Nämä keskustelut jäivät kuitenkin yhteen kyseisen seuran hienolla ampumaradalla tapahtuneeseen keskusteluun, enkä itse ollut riittävän innostunut käynnistämään seuratoimintaa enkä varsinkaan ottamaan siitä henkilökohtaista vastuuta. Mutta ajatus jäi silti itämään ja osin myös vaivaamaan.

Sitten tuli vuodenvaihde 2014-2015. Jo pari vuotta tätä ajankohtaa aiemmin olin suuresti innostunut vaistojousiammunnasta ja usein iltaisin katselin Youtube-videoita, joissa ammuttiin kyseisillä jousilla 3D-eläinhahmoja. Olin 3D-maaleihin jo noina Ruohtulan leirivuosina tutustunut ja kiinnostus oman 3D-radan rakentamiseen alkoi vaivata mieltä.

Näin aloitin jousimetsästyksestä kiinnostuneiden henkilöiden etsinnän talvella 2015 niin Suomen Jousimetsästäjäin Liiton keskustelufoorumilla kuin perustamalla oman Facebook-sivun kyseiselle hankkeelle. Ensimmäiset kiinnostuneet ilmaantuivat hyvin pian markkinointivaiheen alettua ja sana alkoi levitä alueella seuramme perustamiseen tähtäävän prosessin käynnistymisestä. Kevätkauden aikana noita kiinnostuneita olikin jo ilmaantunut reilut kymmenen, joka johti sitten toukokuussa 2015 Jousimetsästysseura Juoksa ry:n perustamiseen.

Tänään heinäkuun 2016 puolivälissä ampumaratamme on jo käyttökunnossa ja pientä viilausta vielä tarvitaan radan kyltityksen ja muunkin hienosäädön kanssa.

Lopuksi todettakoon, että kaikki jousimetsästyksestä ja jousiammunnasta kiinnostuneet ovat vähintään tervetulleita mukaan seuramme toimintaan. Eli sinun ei tarvitse olla metsästäjä tullaksesi mukaan maastossa tapahtuvan jousiammunnan harrastajaksi. Joten ottakaa rohkeasti yhteyttä jos laji kiinnostaa. Yritämme parhaamme mukaan auttaa sinut lajin pariin.

Mikko Kyle, seuran puheenjohtaja